Singapore ;-)
Blijf op de hoogte en volg Maaike en Ninke
05 Januari 2008 | Singapore, Singapore
Ik heb het negatiefreisgebied verlaten en heb de reis zonder bomexplosies overleeft ;-). Vannacht ben ik na een busrit van 17 uur eindelijk in Singapore aangekomen. De grens overgangen verliepen niet echt soepel. Maleisie viel nog wel mee maar bij de grens van Singapore konden de helft van de mensen uit mijn bus of bij de douane achterblijven of werden direct weer terug gestuurd/afgevoerd naar Thailand. Het gezelschap bestond vooral uit Thaise hoertjes, wel een beetje verdrietig om te zien trouwens. Vond het ook best een beetje spannend allemaal. Ze zijn nou niet echt de vriendelijkste mensen bij de douane. Misschien kwam dit ook wel omdat ik de enige tourist in de bus was??? Wel moest ik mijn 3 pakjes sigaretten afstaan :-( (je mag er namelijk max 1 meenemen) Aangezien sigaretten hier belachelijk duur zijn besloot ik maar na mijn laatste pakje om te stoppen met roken, waar ik 5 min. geleden op ben terug gekomen (voorspelbaar;-)
Singapore zelf is in 1 woord GEWELDIG!!! Echt een shopping Walhalla, heb mijn budget dan ook behoorlijk overscheden denk ik wanneer ik vertrek uit Singapore. Ik heb wel een leuk budget hotel gevonden voor 9 euro, waarbij ik met 11 anderen op een slaapzaal slaap (best gezellig). De prijzen hier zijn ongeveer te vergelijken met Nederland en de sigaretten zelfs nog duurder 5 euro voor Marlboro. Tijdens het alleen rondhangen in de stad ben ik met een groepje meiden uit Singapore aan de praat geraakt (vooral omdat ik de weg weer kwijt was), waar ik vanavond mee ga kroegen en morgen ga ik met een jongen van mijn slaapzaal naar een chinese opera (ben beniewd). Het is wel een beetje vreemd met die meiden, ze adoreren je alleen maar omdat je uit Europa komt en blank bent (dat was in elk geval wat ze telkens bleven herhalen; You have a very nice colour, Holland is good!) Wat betreft dat kroegen ben ik er eigenlijk ook nog niet helemaal over uit aangezien ik van af vrijdag nog maar 4 uur geslapen heb en na een dag shoppen behoorlijk gaar ben. Morgen ga ik vooral veel afschuwelijke touristische trekpleisters bekijken, maar ja... je moet toch wat als je hier maar 2 volle dagen verblijft.
Maandag middag tref ik Maaike in Kuala Lumpur. Die heeft ervoor gekozen om toch maar te gaan vliegen (iets duurdere optie maar wel een stuk relaxter) Ik ben blij als we weer herrenigt zijn, even lekker Nederlands lullen en vooral elkaars avonturen horen en natuurlijk haar ook gewoon gemist.
Nu wel weer genoeg geschreven,
Till next time XxX Ninke
PS: Voor diegene die ik al weken beloof een mail te sturen, sorry maar ben vooral bezig geweest met rondtrekken zonder een internet cafe te zien en ben natuurlijk ook gewoon niet zo'n schrijver (al zou je dat niet zeggen na de afgelopen 2 mailtjes ;-) Ik doe in elk geval mijn best om er binnenkort een paar te versturen!
08 Januari 2008 - 19:56
Thomas En Minda:
Leuk om te lezen! Vooral omdat wij er ook zijn geweest. Je bent in Azie, maar alle westerse gemakken binnen handbereik. Uitgaan kun je daar zeker!
Ben benieuwd wat je van de verschillende wijk- en eetculturen vindt.
Benieuwd naar de volgende verhalen!
X