Laatste stukje Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Maaike en Ninke - WaarBenJij.nu Laatste stukje Vietnam - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Maaike en Ninke - WaarBenJij.nu

Laatste stukje Vietnam

Blijf op de hoogte en volg Maaike en Ninke

13 April 2008 | Vietnam, Hanoi

Hey lieve mensen,
Hier zijn we weer na een lange tijd niet op onze website te hebben geschreven!
Het was weer mijn beurt en ik ben een iets minder trouwe schrijver dan maaik.

Na onze onvergetelijke busrit van Hoi An naar Hanoi, hadden we de smaak van in de bus zitten te pakken en zijn we maar gelijk verder afgereisd naar Halong Bay (op advies van onze zuid-Afrikaanse vrienden).
Na een busrit van in totaal 23uur achter de rug te hebben zijn we op een leuke boot gestapt met 8 andere reizigers en hebben we overdag heerlijk een beetje rondgevaren op de boot. We konden helaas niet heel veel zien, omdat het nogal bewolkt was. De omgeving was echt heel erg mooi. Nu vraag je je misschien af, wat er allemaal voor bijzonders op de zee te zien is, maar er steken overal huge rotsblokken uit het water. Echt een onvergetelijk plaatje! In sommige rotsen zitten enorme grotten waar je te voet of met een kajak doorheen kan lopen of pedellen. De grootste grot staat op de wereld erfgoedlijst van Unesco en is echt prachtig om te zien van binnen. Na een uur door de grotten gedwaald te hebben, zijn we weer aan boord gegaan waar een heerlijke maaltijd op ons stond te wachten. In de avond met ons bootje midden op zee, legde een andere boot aan. Tot onze grote verassing zaten daar onze zuid-Afrikaanse vrienden op. Hoe gezellig onze 8 mede bootreizigers ook waren, wij zaten algauw op de andere boot. Op deze boot bleken ze namelijk karaoke te hebben. Algauw zaten Maaik en ik met de microfoon in onze handen onze zangtalenten in het Vietnamees en Engels aan de crew en andere gasten van de boot te showen:-/. Wat een geluksvogels toch!!! Na het vloeien van de nodige alcohol was iedereen zijn en haar zangtalenten aan het showen en kwamen de pokerkaarten op tafel te liggen en droop een ieder in de vroege ochtend uurtjes 1 voor 1 zijn bed in. Na 2 uurtjes slaap, vertrok de boot om weer terug te varen naar de haven.
Conclusie: zeer geslaagd, gezellig boottochtje.

Na weer 6 uur in de bus te hebben gezeten, kwamen we aan in Hanoi.
Hanoi is echt een huge stad met veel onvriendelijke mensen die je continu proberen op te lichten, erg vermoeiend allemaal.
We besloten dan ook om ons vliegticket om te boeken en maar 3 i.p.v. 5 dagen in Hanoi te blijven.
Na een aantal uurtjes gezocht te hebben naar een betaalbaar en confortabel hotelletje, hadden we eindelijk een heerlijk bed tot ons beschikking. Hier hebben we dan ook goed gebruik van gemaakt en bijna de klok rondgeslapen.
de volgende dag zijn we op ontdekkingstocht door Hanoi gegaan. Hanoi heeft mooie gebouwen en best een paar leuke parken, maar naar onze mening de minst mooie en leuke plek waar we tijdens onze reis geweest zijn. Verder veel bewolking, zo nu en dan regen en redelijk fris weer gehad (20 graden);-).
Wat wel erg komisch was dat i.p.v. Hanoi en de Vietnamezen voor ons een bezienswaardigheid zijn, wij de attractie waren. Het was dan vaak ook erg moeilijk om een foto van ons 2 te maken omdat we continu gevraagd werden door wild vreemde Vietnamezen, Koreanen, Japanners of Chinezen of ze met ons op de foto mochten. Soms stonden gezinnen netjes op hun beurt te wachten tot ze met ons op de foto konden. als we er geld voor hadden gevraagd, hadden we er zo nog een extra maand van kunnen reizen ;-).
Na onze laatste aankopen, zijn we voor de verandering maar eens op tijd naar bed gegaan om de volgende dag weer vroeg op te staan en terug naar Bangkok te vliegen.

Dit was het dan weer voor nu........
De rest van ons verhaal over de afgelopen 1.5 week zal binnen 24 uur volgen!

Heel veel liefs en een dikke KUZZZz

• 13 April 2008 - 14:04

Steven:

Dames, jullie hebben goed je best gedaan om alles uit je reis te halen! Schrik niet van het Nederlandse klimaat; gewoon even rustig landen de komende weken en dan went het wel weer! Maaike, ik houd je op de hoogte over die evenementen!
    x en geniet van je eerste bruine boterham met kaas!

• 13 April 2008 - 18:35

Hetty:

lieve ninke,
    wat een heerlijke verhalen allemaal! ik geniet er volop van mee!
    je zult hier in Nederland weer helemaal moeten ontwennen vermoed ik.
    hetty

• 13 April 2008 - 19:17

Wilma:

Wat ontzettend jammer dat het bijna over is met die prachtige verhalen,
    maar wat ontzettend fijn dat jullie bijna thuiskomen!!!
    Rond het goed af,

hele dikke kus,