De laatste lange reis - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Maaike en Ninke - WaarBenJij.nu De laatste lange reis - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Maaike en Ninke - WaarBenJij.nu

De laatste lange reis

Blijf op de hoogte en volg Maaike en Ninke

31 Maart 2008 | Vietnam, Hanoi

Hallo lieve allemaal,

Waar waren we gebleven. Oja, de busreis van 16 uur. Nou, dat hebben we geweten.
Het begon goed. We werden om 14.00 uur bij ons hotel opgehaald, zoals plan. We hadden een heerlijke bus met allebei een eigen bedje. Prima gregeld dus!
Maar onderweg moesten we stoppen in een plaatsje genaamd Hue, zo'n 6 uur rijden vanaf Hoi An. We konden hier wat drinken en daarna zou de reis verder gaan. Dus Ninke en ik met nog een paar anderen de bus uit en bij een stalletje gaan zitten om wat te eten en te drinken. We hadden onze spullen in de bus gelaten, omdat we 20 minuten later weer met dezelfde bus verder zouden gaan.
Toen we eenmaal aan onze snicker en cola zaten, zagen we ineens de bus wegrijden. Iedereen lichtelijk in paniek, maar we werden gerustgesteld. De bus ging alleen wat andere mensen ophalen en daarna terugkomen. We vonden het prima, maar waren toch een beetje onrustig. Al onze spullen lagen immers in de bus.
Na zo'n 20 minuten kwam de bus inderdaad weer terug. Helemaal opgelucht wij weer de bus in. Bleek dat er mensen op onze stoel/bedden lagen. Een beetje vreemd dus.. Wij wilden graag ons plaatje terug, we hadden ervoor behaald en de stoelen gereserveerd en bovendien hadden we er al 6 uur gebruik van gemaakt.
Bleek dat de nieuwe passagiers dezelfde stoelnummers hadden... Een overboeking dus, met nog ongeveer 11 uur te gaan naar Hanoi. Gelukkig wilde het meisje dat op mijn stoel zat wel verhuizen en kon ik weer plaatsnemen. Ninke moest weer naar buiten en wachten, wachten en nog eens wachten.. Er was geen plaats meer! (overboeking. Jaja, zo gaat dat in Vietnam, alles draait om geld.)
In de bus was een Duitse man van ongeveer 35 jaar die nogal wat moeilijk deed. Hij was vrij groot en breed en wilde 4 bedden/stoelen voor zichzelf. Dit was mede een reden dat er te weinig plaats was.
Mijn buurman (Jean Piere), een erg vriendelijke blanke Zuid-Afrikaan, vertelde dat die duitser al een Vietnamees had geslagen omdat die naast hem wilde zitten. Erg vervelend dus, maar zolang hij niet meewerkte konden we niet vertrekken. Uiteindelijk ging Jean Piere zich ermee bemoeien en wilde(lees: moest) de man wel meewerken.

Inmiddels had Ninke een plek in de bus, gezellig tussen een Zweeds stel en gingen we na een uur een plaspauze houden. Jean Piere stapte uit en wie volgde...? Ja, die vervelende man.. Hij ging een beetsje stennis lopen schoppen en sloeg Jean Piere (als is het wel met de vlakke hand), maar maakt niet uit. De hel brak bijna los. Gelukkig zijn Vietnamezen nogal harmonieuse types en houden ze absoluut niet van ruzie. Dus werden de 2 heren uitelkaar gehouden.
Eerst was het de bedoeling dat beide mannen niet meer mee mochten, maar aangezien Jean Piere met zijn hele gezin in de bus zat, was dat niet mogelijk.
Uiteindelijk kwamen we om 8 uur in de ochtend aan in Hanoi. In de bus hadden we besloten, dankzij de gezellige Zuid-Afrikaanse familie, dat we gelijk door zouden gaan naar Halong Bay. Zij gingen ook, en we hadden het erg leuk met ze! Bovendien wilden we erg graag naar Halong Bay, een plaats die op de werelderfgoedlijst van unesco staat vermeld. De volgende keer meer hierover! Voor nu..
Tam biet (tot ziens!
Liefs Maaike en Ninke

• 02 April 2008 - 12:24

Antal:

En die vervelende Duitser?.. Mocht die nou wel of niet mee in de bus?

• 02 April 2008 - 12:42

Mar En Bar:

schatjes!!! zo'n busrit hebben zelfs wij nog nooit meegemaakt. zou niet meer echt lekker in me bed liggen met die gekke vent in de buurt. maar ben blij dat alles goed is gekomen. Halong Bay is echt geweldig! Veel plezier daar! xxx

P.S: we zijn ff 2 weken aant werk in Singapore!

• 02 April 2008 - 14:33

Mirella:

He meiden, nou ik verbaas me elke keer weer over wat jullie meemaken!
    Geniet nog maar even want voor je het weet is het voorbij! Hoe zien de komende weken er nou nog uit??
    Veel liefs mirel

• 02 April 2008 - 19:21

Chaja:

Veel plezier in Halong Bay!! Lees de verhalen later wel weer ;)

• 03 April 2008 - 12:59

Ton Goudberg:

goh, doet me denken aan het liedje, het busje komt zo, misschien die duitser maar op de trein zetten, daar hebben ze wel iets mee.

• 04 April 2008 - 20:24

Wiard:

Ja, Duitsers deugen ook helemaal niet! (allemaal op de trein dan maar?).

• 05 April 2008 - 10:22

Koosje Kok Schuringa:

O o o wat weer een reacties en ook nog van jonge mensen die de oorlog niet eens meegemaakt hebben.De goeie daargelaten. Het is mie toch wat!
    Maaike en Ninke, wat hebben jullie al veel meegemaakt en nog steeds.Dat zal erg ontwennen worden als je weer thuis bent. Saai,lijkt me dat! Ik lees jullie stukjes met veel plezier en zie het echt voor me gebeuren en dat een duitse Nonkel vier bedden opeist, wat een egoïst! Het gaat jullie nog goed naar de zin, maar je bent nu wel zo`n beetje aan de tak toe, met de laatste loodjes! Nog heel veel plezier. Ze verwachten hier in het weekend nachtvorst en winterse buien, dus tel je zegeningen! Groetjes van Koosje uit Kielwindeweer.

• 06 April 2008 - 14:04

Dominique:

Hey wijfies,

Wat een avonturen allemaal.. En dat allemaal in een bus!! (alsof een busreis van 16 uur niet avontuurlijk genoeg is..;-)) Heel veel plezier in Halong Bay en Tam biet! Dikke kus Do

• 08 April 2008 - 21:05

Ed En Anneke:

Hoi maaike,
    Wat een avonturen zeg!
    We lezen het met veel plezier.
    Hier alles goed. Ik hoop dat jullie nog een leuke laatste tijd hebben daar, geniet er nog maar flink van want hier is het wat weer betreft echt afzien.
    Ik hoop dat we je na de reis snel een keertje zien...
    Liefs en groeten! Ed en Anneke Duinkerken