op doorreis
Blijf op de hoogte en volg Maaike en Ninke
20 Januari 2008 | Maleisië, Kuala Lumpur
Vanuit de Camaron Highlands hadden we helaas de bus gemist naar Ipoh om vandaar verder af te reizen naar Langkawi. Hierdoor zouden we ook de laatste boot naar Langkawi missen. Daarom hebben we besloten te gaan liften om zo toch nog de boot te proberen te halen. Voordat iedereen ons nu gaat bestoken met mailtjes over hoe gevaarlijk liften wel niet kan zijn...... Liften is in Maleisie redelijk safe en zelfs in de lonely planet staat dat het leuk is om mee te maken en echt wel veilig is. Na een prachtig bord te hebben gemaakt,hadden we binnen 10 min. een lift. We waren zelfs nog een uur sneller dan de bus ook.
Ondanks de super leuke ervaring van het liften hebben we toch nog de boot naar Langkawi gemist en zijn we gestrand op een ander eiland vlakbij Langkawi, genaamd: penang met als hoofdstad Georgetown, waar we al snel een goedkope kamer in een guesthouse gevonden hadden.
De volgende ochtend hadden we alweer vroeg de boot naar Langkawi genomen om daar een reisbreak van 4 dagen te houden. In Georgetown hebben we in de avond nog een trip met een riksja gemaakt, om zo in een korte tijd toch nog een beetje van Georgetown te kunnen zien. Eenmaal in de riksja hadden we al spijt dat we deze tour door de stad gingen maken. De man was al redelijk op leeftijd en leek best een beetje moeite te hebben om de wat schuin omhoog lopende wegen op te komen. Nou ja, hij heeft in elk geval wat geld aan ons verdiend.
Na een boottocht van 3.5 uur eindelijk op Langkawi aangekomen en een super leuk geusthouse gevonden met veel gezellige mensen. We hebben voor 2 dagen een scooter gehuurd om zo het eiland te verkennen. We zijn naar de 7 Walls Waterval geweest. Als je bovenaan de waterval stond kon je jezelf door het stromende water naar beneden laten glijden. De rotsen waren zacht van al het mos wat er op groeide waardoor je jezelf erg gemakkelijk zacht maar vooral heel snel naar benden kon laten glijden (wat ook de nodige hilarische foto's heeft opgeleverd). Verder weinig gedaan dan op het strand gelegen, spelletjes doen met de andere gasten van het geusthouse en je in de avond op het strand bezatten bij het kampvuur al zingend en gitaar spelend (we kunnen er nog steeds niks van;-)
Vanmiddag zijn we afgereisd terug naar Thailand. Het verbaasd me nog steeds hoe gemakkelijk het reizen ons afgaat. Vandaag hebben we wel in erg veel verschillende vervoersmiddelen gezeten. We zijn begonnen in de taxi, daarna boot, achterop de brommer met onze huge backpack op de rug, bus en als laatste vervoersmiddel de tuktuk. Morgen zullen we weer naar het volgende eiland (Kho Lanta) afreizen.
Tot de volgende x...........
Dikke KUZZZz voor iedereen,
liefs Maaike & Ninke
22 Januari 2008 - 14:49
Hans:
Hee chica\'s!
Heb net alle verhalen van afgelopen weken doorgelezen. Ben vreselijk jaloers en heb me voorgenomen om volgend jaar te gaan. Veel plezier met zijn tweetjes daar en goed op elkaar passen hè!! ;)
Dikke zoen,
Hans -