Jungle, plantages en nog meer plantages - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Maaike en Ninke - WaarBenJij.nu Jungle, plantages en nog meer plantages - Reisverslag uit Cameron Highlands, Maleisië van Maaike en Ninke - WaarBenJij.nu

Jungle, plantages en nog meer plantages

Blijf op de hoogte en volg Maaike en Ninke

19 Januari 2008 | Maleisië, Cameron Highlands

Hee allemaal,

Hier weer een bericht van ons.
De Cameron Highlands was echt heel bijzonder! Het bevindt zich hoog in de bergen en het is er dan ook een stuk kouder. Nou ja, niet zo koud als in Nederland natuurlijk, maar 23 graden was wel weer even wennen.
De Cameron Highland was vroeger een enorme jungle, maar doordat het land erg vruchtbaar is, is er veel gekapt voor de landbouw. Veel theeplantages, groente en bloemen kan je er vinden.

We kwamen eind van de middag aan en hebben die dag weinig meer gedaan. Voor de volgende dag hadden we een tour geboekt, dus op tijd gaan slapen. We hadden gekozen voor de morning madness. Zonsopgang zien vanaf 2000 m hoogte. Dus om 5 uur ging onze wekker en hadden we een lange dag voor de boeg. We waren met z'n vieren en de gids.
De zonsopgang was echt geweldig, heel bijzonder. Daarna een flinke tocht door de mosjungle(sprookjesachtig bos) gemaakt.
Na de jungle hebben we de prachtige theeplantage bekeken. Zoiets hadden we nog nooit gezien! Daarna naar een butterfly farm, waar ook allerlei enge/rare dieren te zien waren.(wandelende tak, wandelend blad, kevers van bijna 10 cm, spinnen en nog veel meer).

In de middag zijn we verder gegaan naar een dorpje waar de originele bewoners van Maleisie nog wonen.
Die mensen leven in kleine bamboehutten en leven grotendeels nog op traditionele wijze. De kinderen waren echt geweldig, ze poseerden graag voor de camera en wilden graag spelletjes met je spelen. Ninke en ik hebben met hen het liedje deze vuist op deze vuist gezongen en het leuke was dat ze echt probeerden mee te zingen.

Toen weer op weg naar het guesthouse om de volgende dag te vertrekken naar het tropische eiland Langkawi.

Liefs maaike en ninke

Maaike en Ninke

12 decmeber is het zover... Onze lang verwachte reis naar Zuid-oost Azie gaat beginnen. Hoe de route precies zal verlopen weten we nog niet... We zien het wel! Het belangrijkste is dat we doen waar we zin in hebben.